Hae
Fit Fat Mama

Tämän verran meidän 6-vuotiaan synttärit maksoi

Oletteko koskaan miettineet minkä verran lapsen syntymäpäivien järjestäminen maksaa? Mie olen ja tällä kertaa otin kulut ylös. Tässä postauksessa kerran siis minkä verran meidän kuusivuotiaan synttäreiden järjestäminen maksoi.

Pidettiin synttärit kahdessa osassa; ensimmäisessä osassa aamupäivällä meillä kotona kävi lapsen kummit ja isovanhemmat.

Kotona oleville kahvitteluille mies leipoi täytekakun ja tonnikala-fetapiirakan. Muut suolaiset ostettiin ihan pakastealtaasta. Meillä oli siis itsetehdyn piiraan lisäksi kasvispasteijoita sekä karjalanpiirakoita. Kakun lisäksi pilkottiin valkosuklaata kippoon. Määrä pidettiin tarkoituksella kohtuudessa, koska samana päivänä oli kaverisynttärit ja ollaan huomattu ettei yleensä kummi-mummikahvitteluilla makeaa ole kovin paljon mennyt.

Kaverisynttärit järjestettiin Mikon pomppulinnan leikkipaikalla, joka on ihan älyttömän hyvä ja hinta-laatusuhteeltaan. Paikassa on erilaisia pomppulinnoja sekä niiden lisäksi erilaisia pelejä, kuten esimerkiksi speden peleistä tuttu nopeuspeli.

Tarjottavia kaveri synttäreillä oli perinteistä porkkanapiirakkaa, gluteenitonta porkkanapiirakkaa mokkapalakuorrutteella (oli gluteinittoman lisäksi myös maidoton), karkkia, 2 erilaista sipsiä, 4 erilaista dippiä, kurkkutikkuja, suolatikkuja, viinirypäleitä ja kinkkuhyrriä. Mukana oli myös popcorneja joita ei muistettu edes mikrottaa ja kotiin jäi kaappiin minidonitsit. Keksejäkin oli, mutta pöytä oli jo niin täynnä kaikkea etten nähnyt tarpeelliseksi survoa siihen enää enempää.

Tarjottavia oli juuri sopiva määrä; niitä ei jäänyt liikaa yli, eikä mikään loppunut myöskään kesken. Tai yksi pullo limpparia olisi voinut olla lisää, kun se teki kauppansa paremmin kuin mehu.

Tehtiin kaikki ruuat ja tarjottavat itse lukuunottamatta aamupäivän kahvitteluilla olleita piirakoita ja pasteijoita. Sekä tietysti karkit ynnä muut snack syömiset.

Oikeastaan mitään koristeita ei ostettu tällä kertaa. Serpentiiniä ostettiin, mutta sekin unohtui kotiin. 6-vuotis ilmapallo oli mukana kuvissa, mutta sitäkään en muistanut ottaa juhlapaikalle. Eikä koristeluilla niin väliä olisikaan ollut. Tärkeintä pomppulinna partyissa oli riekkuminen ja leikkiminen. Hitsi, että tuli itsellekin ihan hullun kuuma kun vedin lapsia takaa haha! Miehen kummityttö sanoikin ”miten aikuinen voi juosta noin lujaa” haha!

Mutta mitä tuo kaikki maksoi?

245,09e

Mikon pomppulinna 120e

Kaikki muut eli syömiset+juomiset, kertakäyttöastiat, vähäiset koristeet 125,09e

Todellakin yllätyin miten edullisesti päästiin siihen nähden miten paljon tuolla rahalla saatiin! Kauppaostokset käytiin lidilistä, prismasta ja s-marketista kun jotain pientä ylläripylläri unohtui kuten kakkua varten kananmunat.

Oli ihana järjestää synttärit jossain muualla kuin kotona, tilaa oli reilusti ja Eetu sai kutsua ihan ketä vaan halusi. Yhteensä tilassa taisi olla 16 lasta plus aikuiset, eikä tuntunut yhtään ahtaalta.

Oletko koskaan katsonut paljon teidän lapsella synttärikemujen järjestäminen on maksanut? Mikä oli summana noin suurinpiirtein?

2 kommenttia

  1. Anna kirjoitti:

    Edulliselta kuulostaa tuo pomppulinna juttu, on varmasti ollut kiva lapsille. Omat lapset sen verran isoja, että enää juhliin ei paljonkaan mene. Viime kesänä tytär piti piknikin kaveroiden kanssa, sinne ostettin sellaisia herkkuja mitä neidit toivoivat. Vanhempi ei ole enää pikku kahvitteluita lukuunottamatta järjestänyt juhlia.
    Kun tyttö täytti 10 hänelle luvattiin järjestää ”spesiaali” juhlat. Ne pidettiin paikallisessa kylpylässä, jossa oli tämmöinen synttäripaketti. Juhlat oli arki-iltana(oli huomattavst edullisempi) ja mukaan mahtui 10 lasta. Maksoi muistaaksi jotain reilu 200e. Juhlat kesti ehkä 2,5h ja niihin sisältyi pientä tarjottavaa ja ohjattua toimintaa. Oli mukavat juhlat ja vieraatkin tykkäsivät.

    • tiinafit kirjoitti:

      Mikon pomppulinnat oli kyllä niin hyvä ja todella halpa :). Oi kuulostaa tosi ihanalta tuo kylpyläjuttu :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *