Hae
Fit Fat Mama

Muhkeat banaaniletut

En ole hyvä ruuanlaittaja, mutta muutama onnistuminen keittiössä on tapahtunut ja yksi on ehdottomasti nämä muhkeat banaaniletut. Keksin reseptin vuosia sitten ja blogiini löydetään monesti googlen kautta nimenomaan banaanilettu reseptiä etsittäessä. Halusin nostaa tämän vanhan postauksen uudelleen ylös, jotta te uudetkin seuraajat saatte testata tätä.

 

Muhkeat banaaniletut

Muhkeat banaaniletut


Tarvitset

1 ison banaanin

2 kananmunaa

1dl kaurahiutaleita

Ripsaisu kardemummaa

(Marjajauhetta)

Paistamiseen voita

 

Ohje on niinkin yksinkertainen, kuin riko munat kulhoon ja lisää kaikki muut perään. Sekoita kuohkeaksi vatkaimella. Anna taikinan turvota hetki (n.5-minuuttia) ja paista.

Kaurahiutaleet tuo rakenteeseen kuohkeutta ja ruokaisuutta. Voit paistaa joko pikkulettusia, tai kuten me yleensä, isoja. Paistaessa ota huomiooon, että kaada keko pannulle. Älä sörki lettua lastalla ennenkuin pinnassa näkyy kuplia. Jos lähdet kääntämään liian aikaisin, on tulos yksi sössökasa. Nim. kokemusta on. Ei kannata myöskään laittaa pannua liian kuumalle. Itsellä on se ongelma, että olen hirmuinen hätähousu ja haluan kaikki-heti-valmiiksi. Letuissa se ei vaan toimi jos pannun täräyttää ysille.

Lettutaikinaan sekoitan monesti myös marjajauhetta sekä kardemummaa jotka tuo oman säväyksen -sekä marjajauheen ansiosta terveellisemmän ravintosisällyksen kuin perinteisessä banaaniletussa. Marjajauhe on siitä hyvä, että sen on niin hienojakoista ettei se maistu yli letusta. Meidän Taapero ei nimittäin suostu syömään marjoja, joten marjajauhe on siinä mielessä kätevä huijauskeino.

 

Banaaniletut maistuu nykyisin vähän vaihtelevasti lapsille, varmaan tullut joku yliannostus haha! Sellainen vinkki muuten aktiiviseen arkeen, että banaani/tai muita lettuja paistaessa lettujen kypsyessä voi tehdä kyykkyjä. Puhelimen räpläys on se yleisin, mutta siinä on miinuksena se, että letut monesti palaa pohjaan kun jää liikaa töllöttämään luuria haha!

Suosittelen kokeilemaan postauksessa olevaa banaanilettua, meidän perheen vakio :)!

Kivaa viikon alkua <3

 

Lue myös

 

 

Tofuruoka joka maistui lapsillekin

SEURAA MYÖS

 

SEURAA INSTAGRAMISSA

SEURAA FACEBOOKISSA

2 kommenttia

  1. Taina K kirjoitti:

    Tämä on luottoreseptini❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *