Hae
Fit Fat Mama

Maailman paras tonnikalarisotto!

Hellurei ja hyvää keskiviikkoa. Nyt on kesäloman toinen viikko meneillään ja olen ihan tiedostaen ottanut täällä blogissa, sekä somessa muutenkin rennommin. Halusin tulla vinkkaamaan teille ohjeen maailman paras tonnikalarisotto ruokaan jos kesägrillaukset alkaa tulla jo korvista ulos.

 

Tässä maailman paras tonnikalarisotto reseptiä olkaa hyvä ;

Maailman paras tonnikalarisotto

 

TARVITSET

 

2 prk tonnikalaa

n. 3dl risottoriisiä

Ruokakerma (kevyt)

Sipuli

Valkosipuli

n. 1 pussi hernemaissipaprikaa

Kalaliemi ja kasvisliemikuutio

Vettä

Mausteita (Tuomas laittoi mm. soijaa ja currya)

Fetajuustoa murusina oman maun mukaan

 

Kokkaa näin

 

Kuullota öljyssä risottoriisi ja pilkottu sipuli läpikuultaviksi. Murenna liemikuutiot joukkoon ja lisää vettä vähitellen, niin että vesi imeytyy riiseihin (n. ½ litraa vettä). Pienennä hellan lämpöä ja lisää kerma sekä mausteet. Keitellään hetki ja lisätään hernemaissipaprika sekä fetajuustomurusina. Haudutetaan pehmeäksi ja lopuksi lisätään tonnikala sekä valkosipuli.

Ja voin kertoa, että hyvää on! Ihastuin risottoon niin paljon, että pyysin Tuomasta kokkaamaan sitä myös ensi viikolla, se tosin erona että tonnikalan tilalle laitetaan jauhelihaa. Tonnikalan ja jauhelihan lisäksi risotossa voi käyttää vaikka broileria tai katkarapuja.

Maailman paras tonnikalarisotto ainakin omasta mielestä <3.

Kesälomasta pieni lärpätys loppuun. Tallinnan reissun jälkeen ollaan oltu vaan kotosalla, kavereilla ja lietsuamassa lähipaikoissa. Huomenna lähden Kajaaniin siskon luokse ja käydään samalla reissulla Oulussa. Hauskaa päästä sinnekin, olen käynyt vain kerran aikaisemmin ja sekin oli joskus 10-vuotta sitten.

 

Lue myös

 

Ruokapäiväkirja eiliseltä

Helppo uunikala jossa onnistut varmasti

SEURAA MYÖS

 

SEURAA INSTAGRAMISSA

SEURAA FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *