Hae
Fit Fat Mama

Lapseni kärsii kun Äiti harrastaa liikuntaa?

Minua haastateltiin viime vuonna Iltalehteen liittyen liikkumiseen. Artikkelissa kerroin miten pyöräilen töihin, treenaan kuntosalilla työpäivän aikana ja teen youtube jumppia. Ainoa liikunta tuolloin ilman lapsia oli ratsastustunnilla käyminen parin viikon välein. Silloin kommenteissa joku väläytti kuinka lapseni kärsii kun Äiti harrastaa liikuntaa. Niin, todella paljon lapseni kärsii kun ainoa liikuntamuoto ilman lapsia oli ratsastustunti parin viikon välein.

Lapseni kärsii kun Äiti harrastaa liikuntaa?

Pyöräily oli työmatkapyöräilyä, kuntosali oli työpäivän aikana ruokkiksella, etten vaan ole yhtään pidempää erossa lapsista kuin on tarve. Ja joku vielä kehtaa sanoa, että lapseni kärsii kun harrastan liikuntaa.

Esikoisen vauva-aikana treenasin 4-kertaa viikossa salilla n. tunnin kerrallaan ja se oli miulle ihan itsestään selvä asia. Nykyisin ainoa liikunta jossa oikeasti poistun kotoa ilman lasta, miestä tai koiraa on ratsastustunti joka toinen viikko.

Nyt etätyössä liikunta koostuu lenkeistä ja youtube jumpista. Myös työmatkapyöräily on siis jäänyt pois.

Hyvinvointi viikonlopussa kun treenasin kestoltaan pidempiä treenejä, huomasin miten hyvää se oikeasti teki. Varsinkin spinning tunnin jälkeen olin ihan ekstaasissa. Musiikin pauhu ja se kun keskittyi vain polkemiseen. Hiki lensi ja siis tunnin jälkeen olin sellaisessa mielihyvähormoni pöllyissä ettei järkeä. Sellaista intoa liikuntaa kohtaan en ollut kokenut vuosiin.

Naapuri vinkkasi, että energyllä on menossa tarjous jäsenyyteen 33e kuukaudessa 12kk ajan ja jäsenyys sisältää salin lisäksi myös spinningin ja ryhmäliikunnan.

Potkaisin itseäni perseelle, hankin jäsenyyden ja kävin viikonloppuna ensimmäisellä spinning tunnilla.

Alku meni Tiinamaiseen töhö tapaan; sali oli muuttanut eri rakennukseen ja hirveessä häsässä soitin kaverille mihin miun pitää edes mennä. Juoksin puhelin kädessä ja löysin oikeaan paikkaan. Melkein, pilistin nimittäin ensin miesten pukkariin :D. Päästiin spinning tunnille ja poljettiin vahingossa puolet tunnista katsoen väärää lukemaa. Puolet tunnista katsottiin oikeaa lukemaa ja DÄM tuli hiki ja hyvä fiilis.

Kuntosalille ei ole paloa, vaan hankin jäsenyyden lähinnä spinningin ja muiden ryhmäliikuntojen takia.

Lapseni ei todellakaan kärsi jos harrastan liikuntaa. Päin vastoin; nyt tavoitteena on oikeasti nostaa liikuntamääriäni ILMAN lapsia. Se fiilis minkä sain spinningistä oli niin hyvä. Silloin en mieti eroa, en asumiskuvioita, en kodin sotkuja, enkä mitään muuta kuin olen siinä hetkessä ja treenaan.

Tuota tunnetta miulla on ollut NIIIIN ikävä. Tuntuu, että olisin saanut pienen osan omaa itseäni takaisin.

Lapseni ei kärsi jos harrastan liikuntaa. Jatkossa haluan irroittaa napanuoraa enemmän ja ottaa aikaa OMALLE liikunnalle jossain muualla kuin kotona. Olen niin tyytyväinen, että hankin jäsenyyden vuosien tauon jälkeen ja tavoitteena on käydä edes kerran viikossa jossakin ryhmäliikunnassa. Siinä ei kärsi lapset, vaan pikemmin heillekin parempi kun Äiti on paljon iloisempi pienen oman ajan ja treenin jälkeen <3.

 

Kuinka monta kertaa viikossa sinä vanhempi liikut poissa kotoa?

 

lue myös

 

Iltalehden haastattelu minusta: näin sovitan treenin arkeeni

Miksi kannattaa harrastaa liikuntaa

 

SEURAA MYÖS

 

SEURAA INSTAGRAMISSA

SEURAA FACEBOOKISSA

8 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  On ollut pakko valita, sali/jumpat vai juoksu/lenkkeily. Olen valinnut juoksu/lenkkeilyn muutaman kerran viikossa ihan yksin😁 jotta saan raitista ilmaa… Lihaskuntoa/jumppaa teen 2-4krt/vko pikkukakkosen aikaan tai johonkin muuhun ns.hyvään saumaan mutta ”omasta hetkestä” on turha sillon puhua🤪😄
  Oon ajatellut että sitten kun lapset vähän kasvaa ja mahdollisesti heille tulee omia juttuja niin sitten voin toteuttaa laajemmin omaa liikuntaa, mutta vielä sen aika ei ole….

 2. Johanna kirjoitti:

  Moi Tiina 😊 Heti kun sain sektion jälkeen liikkumis-luvan, niin aloitin lenkkeilyn yksin. (Apua olen paska äiti 😂) Ensin olin pois puoli tuntia joka päivä ja sitten myöhemmin 1-2 tuntia 😱. Nyt minut lynkataan ja poltetaan roviolla, lapseni on saanut hirrrveät traumat ja kärsinyt kovasti… Vitsi vitsi. 💩:t muiden mielipiteistä.

 3. Piia kirjoitti:

  Mitä tarkoittaa pilistin? Pilistin ensin miesten pukkariin 🤔

  Ja kyllä pitää liikkua ilman lapsiakin. Se on äidin oikeus. Ootappas miten sua syyllistetään jos ja kun teille tulee lapsista viikko viikko systeemit ja erehyt ”vapaa” viikoilla nauttia elämästä…

  • tiinafit kirjoitti:

   Pilistää = juosta :D. Meille ei voi tulla viikko-viikko systeemiä miehen kanssa hänen vuorotyön takia, mutta joo voin kuvitella, että saattaa tulla sanomista jos ja KUN aion nauttia 😀

 4. Jenni kirjoitti:

  Juuri näin Tiina 💪 happinaamari pitää ensin laittaa itselle, että voi auttaa muita. Henkireikiä ovat nämä omat liikuntahetket. Silloin sulta ei kukaan muu vaadi mitään, paitsi ohjaaja tietty 😅

  • tiinafit kirjoitti:

   Nimenomaan! Ja ai vitsi tuntu ihanalta olla ohjatussa liikunnassa kun ei ite tarvinnu miettiä mitään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *