Hae
Fit Fat Mama

Taapero varasti kaupasta

Käveltiin iltalenkki lähikauppaan ja ylläripylläri mukaan tarttui vähän herkkua. Palloiltiin karkkiosastolla ja otettiin muutama suklaapatukka. Seuraavana päivänä kotona Taapero käveli jonkun ihmeellisen terveyssuklaan kanssa kotona johon kiinnitin huomiota. Olin sata varma etten itse ollut ostanut jotain terveyshihhuli suklaata (koska suklaa on suklaata hittolainen). Kysyin mistä hän oli sen ottanut ja tyttö sanoi että ”rattaista”. Tajusin, että voi juma: Taapero varasti kaupasta!

Neiti oli tuolloin alle 3-vuotias, mutta siitä huolimatta varastaminen on AINA väärin oli ikää sitten 1, 10 tai 100. Itse en ole koskaan ikinä varastanut mitään kaupasta, vaikka moni sitä teki. Tasan kerran muistan harkinneeni sitä jonkun ihku pihkun meikkikynän kohdalla, mutta en onneksi ollut niin typerä.

Hyvät käytöstavat on asia jota haluan opettaa lapsilleni ja en todellakaan antanut lasten syödä kaupasta maksamatta otettua suklaata.

Lähdin samaintein lasten kanssa kauppaan. Otin myös isomman mukaan opetukseksi, jotta hänkin näkee että varastamista ei jätetty tähän.

Menin Taaperon kanssa kassalle. Annoin suklaalevyn myyjälle ja kerroin, että meidän 2-vuotias otti tämän kaupasta ja laittoi kärryyn. Sanoin myös, että tiedän että levy menee varmaan roskiin, mutta että periaatteesta haluttiin tuoda levy takaisin. Pyysin myös lasta pyytämään anteeksi.

Tein instagramissa kyselyn ja suurinosa (yli 70%) olisi tehnyt samalla lailla ja vienyt suklaan takaisin kauppaan. Muutama vastasi, että ei olisi vienyt kauppaan, mutta ei olisi antanut lasten syödä suklaata. No joo, siis sehän olisi pahin mikäli varastamisen jälkeen antaisi lapsen syödä herkun.

Taapero varasti kaupasta suklaalevyn sata varmasti tahattomasti, eihän sen ikäinen vielä ymmärrä. Mutta tuo oli hyvä tilanne oppia: varastaminen on aina väärin.

Mutta voi elämä, kyllä tämän toisen lapsen kanssa on tullut tilanteita jos millaisia vastaan :D. Tällä kertaa Taapero varasti kaupasta, auta armias toivottovasti jäi viimeiseksi kerraksi eihä hän ikinä, ei edes silloin teininä tee mitään tälläistä.

 

Miten itse olisit toiminut tilanteessa jos Taapero olisi varastanut kaupasta?

 

lue myös

Taaperon töllön touhuja x 5

Taaperon ensimmäinen yökylä

Lasten huono kielenkäyttö APUVA

 

SEURAA MYÖS

 

SEURAA INSTAGRAMISSA

SEURAA FACEBOOKISSA

4 kommenttia

 1. s kirjoitti:

  Samalla tavalla,yhdessä oltais viety takas ja pyydetty anteeksi. Jos yhtään lohduttaa,niin näin kaupan tätinä totean,että näitä sattuu aina välillä eikä siinä mitään,lapsi ei välttämättä ymmärrä mut aina ne (varsinkin pienet) on tosi katuvaisia kun hattu kourassa tullaankin takaisin. Mut vastuu onkin toki vanhemman,että mitä tekee kun asia paljastuu.

 2. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

  Todella hyvä kasvatuksellinen esimerkkitilanne! Olisin toiminut samalla tavalla. Tietenkin pieni lapsi otti sen vahingossa ja voisi käydä kenelle vaan, mutta hyvin toimittu!

  Itse kävelin joskus kuudennella luokalla Itiksessä ajatuksissani ulos Anttilasta meikkikynä kädessä ja huomasin sen vasta käveltyäni pitkän matkaa. Juoksin äkkiä takaisin ja maksoin sen anteeksipyydellen, vaikka minulla ei ollut edes alunperin tarkoitus ostaa sitä 😀

  • tiinafit kirjoitti:

   Kiitos ja totta oli hyvä kasvatuksellinen hetki näyttää myös esikoiselle tuo juttu samalla 🙂
   VOi ei, voin kuvitella tuon häsän kun vahingossa ottanut meikin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *