Hae
Fit Fat Mama

Uimahallissa käyminen ahdistaa

Joskus ala-aste iköisenä kävin usein uimassa. Meillä oli perinteenä polskia pitkä tovi jonka jälkeen käytiin kahviossa syömässä kaverin kanssa berliinin munkit. Yläkoulussa muistan kun uimatunnit ei aiheuttanut enää iloa, vaan pikemminkin ahdistusta. Moni luokkalainen itseni mukaan lukien keksi aina ties mitä tekosyitä, kuten ”just alkoi menkat” ettei uimaan olisi tarvinnut lähteä. Nykyisin uimahallissa käyminen ahdistaa

Kun esikoinen syntyi, ilmoitin hänet vauvauintiin, koska niin ”hyvät äidit vissiin tekee” mietin silloin. Lasten isä hoiti vauvan pukkarihommat ja itse menin sisään-ulos niin nopeasti kuin pystyin. Oman kropan lisäksi pelotti suunnattomasti se, jos liukastun ja vauva tipahtaa. Esikoisen aikaan en itseasiassa hoitanut esim. kylvetyksiä melkein koskaan, koska vesi elementtinä pelotti.

Vauva-uinnin jälkeen vuosien varrella kävin muutamia kertoja kylpylässä, mutta varsinaisessa uima-hallissa en. Kunnes tänään!

Tänään uimahallissa

Uimahallissa käyminen ahdistaa, mutta tänään menin epämukavuusalueelle ja lähdin lasten ja ystäväni kanssa uimaan. Sama paikka, jossa polskin onnellisena alakoulu ikäisenä ja sama jossa kävin vauva-uinnissa.

Edellisestä uimahalli käynnistä oli siis 7-vuotta. Viimeksi silloin vauva-uinnissa.

Otin ystäväni joka on myös esikoisen kummi mukaan apukäsiksi ja tsemppariksi. Hän on nimittäin sellainen, joka ei ole koskaan häpeillyt omaa kroppaansa ja voisi varmaan olla nakkena keskellä toria :D.

En halua tartuttaa lapsiini tätä pukkari ahdistelua, joten tsemppasin ihan pirusti.

Pukkarissa vaatteiden vaihto meni ihan jees. Suihkussa käyminen myös ihan hyvin, siinä ei ennättänyt miettiä itsensä peittelyä kun hoidin 3-veen suihkutukset ja härväykset samalla. Pahin oli kun piti kävellä nakuna suihkusta saunaan.

Tuntuu vähän tyhmältä edes kirjoittaa niin luonnollisesta asiasta kuin alastomana pukuhuoneessa ja uimahallin suihkutilassa olemisessa, mutta en ole ahdistuksen kanssa yksin. Kerroin tästä instagram storyn puolella ja yli 50% kertoi, että he kokevat myös epämiellyttävänä julkisesti nakuilun.

Vaikka oman kropan ”näyttäminen” ns. julkisesti tuntuisi inhottavana, niin en usko että siellä edes kukaan tuijottaa tai katsoo. Enhän mie itsekkään suihkussa pällistellyt ketään.

Uiminen itsessään meni tosi kivasti! Kävin vesiliukumäessä ja hyppäsin sellaiselta ponnahduslaudaltakin jee!

Lapset myös tykkäsi ja varsinkin 3-vee kikatteli ja nauroi ihan hervottomasti. Hänen mielestään reissussa oli kivointa uiminen ja 7-veen mielestä vesiliukumäki.

Olen positiivisesti yllättynyt miten vähän tällä kertaa ”julkisesti” nakuilu ahdisti ja sain tsempattua itseni tosi hyvin. Olen ylpeä itsestäni :)!

Esikoinen kysyi nukkumaan mennessä milloin mennään uudelleen ja otetaan ehdottomasti joskus toistekin ; en halua omien ahdistusten vaikuttavan lasten tekemisiin oli se sitten nakuilu tai joku muu.

 

Ahdistaako sinua uimahallissa käyminen tai nakuilu ”julkisesti”? 

 

lue myös

 

Entä jos kuntosalilla käyminen ahdistaa?

Ahdistus sosiaalisesta mediasta

Ahdisti niin paljon, että oksetti

 

SEURAA MYÖS

 

SEURAA INSTAGRAMISSA  @fitfatmamatiina

SEURAA FACEBOOKISSA

3 kommenttia

  1. Nimetön145 kirjoitti:

    Kyllä ahdistaa! Pyörii päässä et sheivaako muut nykyään pimpsakarvat vai onko nykyään harvinaisuus kun ei ite sheivaa jne.

  2. Uimari kirjoitti:

    Minulla on varmaan 25kg ylipainoa ja käyn uimahallissa kolme kertaa viikossa eikä nolota yhtään! Kuntosalille taas en kehtaa mennä, koska olen liian lihava 😀 Sellaisessa en ole käynyt 15 vuoteen. On se ihmismieli jännä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *