Hae
Fit Fat Mama

Milloin tämä lapsen uniperseily loppuu?!

Olin kirjoittamassa instagramiin siitä kun ai että ihanaa kun esikoinen kerrankin totesi nukkumaan mennessä ”olet maailman rakkain äiti”. Mukavaa vaihtelua lisänimelle Tyhmä-Äiti.

Istuin sohvalle kirjoittamaan lässynlässytystä ja eikös vaan 3-vuotias tule TAAS huoneesta pois. Tällö kertaa syynä oli unilamppu joka oli kuulemma väärässä kohdassa. Ennen nukkumaanmenoa kerroin hänelle hyvin rauhallisesti ja yksinkertaisesti,että tänään ET tule huoneesta ja minä EN tule huoneeseen. Tekosyitä huoneesta poistumiseen ja äidin pyytämiseen nimittäin riittää. Nyt oltiin tehty kaikki toimenpiteet ennen iltasatua; pastilli otettu, vaatteet varattu, vettä juotu ja kaikki rutiinit jotka on lapselle tärkeitä.

Meni hermo,menin huoneeseen ja tempaisin helvettiin koko lampun. Kyllä, ylireagoin mutta argh.

Milloin tämä uniperseily loppuu?

Yöllä tullaan edelleen viereen ja monesti herään monta kertaa yössä siihen kun 3-vee pyörii. Tätä on kestänyt jo ihan saakelin pitkään. Joskus taas en herää kertaakaan.

Vaiheita,vaiheita,vaiheita. Saisi jo riittää.

Joo pientä joidenkin vauvojen kuukausia kestäviin kiekumisiin,mutta ihan oikeasti.

Ottaa niin saakelisti kupoliin.

Onneksi ystäväni joka on neidin kummi pyysi lapsia yökylään niin saan ekaa kertaa sitten edellisen yökyläilyn nukuttua kokonaisen yön.

Kiitos ja anteeksi,nyt oli muudi hieman avautua.

 

 

SEURAA MYÖS

 

SEURAA INSTAGRAMISSA

SEURAA FACEBOOKISSA

 

 

6 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti:

  Meillä 2,5-v, joka nukkuu samassa huoneessa olosuhteiden pakosta. Nukahtaa helposti, mutta kiipeää yöllä klo X viereen. Takaisin omaan sänkyyn on turha yrittää siirtää, koska silloin herää koko kortteli huutoon ja todennäköisesti on sossut/poliisit kyselemässä, että mitä tapahtuu. ? Se niistä unista sit. Pinna on todella lyhyt seuraavana päivänä. ? Voihan vaihe.

  • tiinafit kirjoitti:

   Joo miekään en jaksa lähteä viemään keskellä yötä takaisin sänkyyn :D. Varmasti neiti hermostuis ja huutais enkä yhtää jaksa

 2. Annie kirjoitti:

  Nuo iltahulinat on kyllä rankkoja, varsinkin kun se oma aika alkaa yleensä silloin kun lapset menee nukkumaan. Minua on auttanut ajatus siitä, että lapsi ei tee sitä ilkeyttään, eikä muutenkaan tahallaan tee kiusaa, vaan hän on vielä niin pieni, että hänen hermostonsa tarvitsee aikuisen läsnäoloa rauhoittuakseen. Lapsen hermosto rauhoittuu rauhallisen aikuisen kanssa ja joskus se vaatii vain sitä läsnäoloa ja lasta on tietenkin sitä vaikeampi rauhoittaa mitä hermostuneempi itse on….. ei ole helppoa, kokemuksesta tiedän! Jossain vaiheessa päätin alkaa tehdä rentoutumisharjoituksia samaan aikaan kun olin lapsen vieressä, ja siten sain tavallaan jotain omaa, mutta samalla myös rauhoituin itse ja siinä sivussa lapsikin rauhoittui nopeammin. Tsemppiä kovasti, tuollaiset hulinaillat tuntuu välillä ikuisuudelta ja tuo vaihe on kyllä haastava <3

  • tiinafit kirjoitti:

   Kiitos Annie ja nimenomaan kun se oma aika alkaa siitä kun lapset menee nukkumaan. Ei hermo kestä tuota jatkuvaa perseilyä suoraansanottuna…kun on pitkään jo kestänyt tämä. Päivisin saan kyllä paremmin pidettyä itteni feng shuina ja suodatettua omia tunnetiloja paremmin, siinä tavoitetta saada sama diilis iltaan 😀

 3. Kirsi kirjoitti:

  Noo..meillä 6vee kömpii vieläkin yöllä viereen satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta.. Ja nukkuu samassa huoneessa..Ajatuksena on laitella lastenhuonetta ja hankkia muksuille kerrossänky niin jospa se innostaisi yksin nukkumiseen. Tämä ei kestä ikuisuutta ja olen itsekin nukkunut vielä äidin vieressä tuossa iässä silloin tällöin ja ihan fiksu minustakin tuli😂mutta vaiheita vaiheita ja onhan se välillä rankaa niinkuin tuossa yläpuolella joku kommentoi että oma aika alkaa kun muksut nukkuu🙏

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *